taulant.fondaj

­

About Taulant Fondaj

This author has not yet filled in any details.
So far Taulant Fondaj has created 17 blog entries.

Vacancy Announcement – Social Media Specialist

Vacancy Announcement

Position:                                Social Media Specialist

Deadline:                               12.05.2022

Place of Performance:       Prishtina

Contract Duration:              1 Year, with possibility of extension

Starting Date:        […]

Takimet e drejtpërdrejta në komunite qasja e duhur për informining e të rinjve dhe për parandalimin e trafikimit të qenieve njerëzore

3 Qershor

5050 të rinj, mësues, prindër, psikologë, punonjës pranë strukturave të caktuara në pushtetin vendor, janë bërë pjesë e fushatës së ndërgjegjësimit kundër trafikimit të qenieve njerëzore në vetëm 6 muaj të organizuar nga UNICEF Albania në bashkëpunim me MDA.
Edhe pse në kohë të vështira për shkak të pandemisë u bë e mundur ngritja […]

Face-to-face meetings in the vulnerable communities the right approach to inform youth and to prevent human trafficking

03 June
In just six months, 5050 young people, teachers, parents, psychologists, and representatives of the local authorities participated in UNICEF Albania’s awareness campaign against human trafficking, organized in collaboration with MDA.
Despite the difficulties caused by the pandemic, four teams of local facilitators were established, each with two members, holding various meetings and activities in […]

Mekanizmat raportues nxitës për të rinjtë në denoncimin e rasteve të trafikimit

16 Prill 2021

Mbi 400 të rinj, pjesë e shkollave nëntëvjeçare dhe të mesme në zonat e Fushë-Arrëzit dhe Matit, kanë qenë pjesë e fushatës së vazhdueshme të ndërgjegjësimit kundër trafikimit të qenieve njerëzore të ndërrmarrë nga UNICEF – Albania në bashkëpunim me Management and Development Associates (MDA).

Psikologët në këto shkolla kanë veçuar rëndësinë e […]

MDA përfundon me sukses implementimin e projektit me GIZ-Youth, Employment & Skills dhe MKRS.

MDA pe?rfundon me sukses implementimin e projektit me GIZ-Youth, Employment & Skills dhe MKRS. MDA ka zhvilluar trajnime dhe sesione intensive te? mentorimit lidhur me Menaxhimin e Ciklit te? Projektit dhe shkrimin e Projekt-Propozimeve pe?r ane?tare?t OJQ-ve Rinore.

Pe?rvec? trajnimeve, trajnere?t e MDAs, Hamit Qeriqi dhe Driton Dalipi, kane? zhvilluar edhe nje? manual te? detajuar i […]

MDA në bashkpunim me UNICEF Albania publikojnë video spotet vetëdijesuese në kuadër të trafikimit të qenjëve njerzore.

#StopHumantrafficking #EndHumanTrafficking #unicefalbania
Spot sensibilizues dhe informues mbi trafikimin e qenieve njerëzore janë krijuar në bashkëpunim të MDA dhe Unicef Albania.
Shërbimet mbështetëse që ofrohen për të mbijetuarit e traifikimit mundësojnë një process riintegrimi ekonomik dhe këshillim psiko-social si dhe përfshirjen e tyre në rrjedhën normale të jetës.

Keto spote sensibilizuese dhe informuese janë prodhuar dhe transmetohen në […]

Me krenari ju njoftojmë se MDA-ja dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë kanë vendosur ta zgjasin bashkëpunimin mes tyre.

Me krenari ju njoftojmë se MDA-ja dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë kanë vendosur ta zgjasin bashkëpunimin mes tyre. MDA-ja e filloi zbatimin e projektit Shtëpia e Evropës në janar 2018 duke synuar rritjen e nivelit të informimit dhe vetëdijesimit publik të popullatës shqiptare rreth Bashkimit Evropian dhe politikave e programeve të tij, rreth ndikimit […]

MDA ka filluar zbatimin e projektit të financuar nga programi i GIZ -Qendra gjermane e informacionit për migracion, arsim dhe karrierë (DIMAK)

MDA ka filluar zbatimin e projektit të financuar nga programi i GIZ -Qendra gjermane e informacionit për migracion, arsim dhe karrierë (DIMAK), i cili ka për qëllim ngritjen e kapaciteteve të stafit të Agjensionit të Punësimit dhe Zyreve për Punësim, rreth përdorimit të manualeve për migracion me qëllim të punësimit në pesë shtete të BE-së. […]

Historitë e Pathëna – konkurset kombëtare të organizuara nga UNICEF në Shqipëri dhe MDA për fotografinë dhe historinë e shkurtër më të mirë

UNICEF Albania ka shpallur 2 konkurse: konkursin e fotografisë dhe konkursin e shkrimit të shkurtër për të gjithë shqiptarët që jetojnë brenda dhe jashtë vendit, me titull “Histori të pathëna”, duke u përqëndruar në ndërgjegjësimin mbi trafikimin e qenieve njerëzore. Të dy konkurset janë të hapur vetëm për persona jo profesionistë.

Për më shumë informacion […]

UNICEF dhe MDA fillojnë fushatën e drejtpërdrejtë dhe në terren të ndërgjegjësimit dhe informimit mbi trafikimin e qënieve njerëzore në Dibër, Shkodër, Kukës dhe Tiranë

23 Dhejtor

“Martesa në moshë të hershme nuk është trafikim. Vajzat martohen me shkesi në qytetin tonë me burra më të mëdhenj në moshë me të cilat familja ka rënë dakord. Unë sot u çudita kur mësova se kjo formë martese quhet trafikim” shprehet K.K, nxënëse në shkollën e mesme të Peshkopisë.

UNICEF […]