News

­

Vacancy Announcement: PR / Communication Intern

We are seeking a PR/Communication Intern to join our innovative and creative team in MDA (Communication Division – CDA).

Position: PR / Communication Intern

GENERAL FUNCTIONS

Duties and Responsibilities:

• Assist in developing creative ideas and concepts for brochures, TV spots, radio, and other forms of advertising,
• Assist in researching, writing and distributing press releases to targeted media,
• Assist in preparing project reports,
• Maintain and update information on the organization’s website,
• Manage and update information and engaging with users on social media sites such as Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, and LinkedIn,
• Aid in coordinating & implementing Communication project activities,
• Assist Communication department staff on daily activities.
[…]

By |August 17th, 2017|News|Comments Off on Vacancy Announcement: PR / Communication Intern

Vacancy Announcement: Multimedia Intern

We are seeking a Multimedia Intern to join our innovative and creative team in MDA (Communication Division – CDA)

Position: Multimedia Intern

GENERAL FUNCTIONS

Duties and Responsibilities:

• Assist in planning design concepts by studying information and materials,
• Assist in developing concepts, graphics and layouts for product illustrations, logos, and website material,
• Assist in designing and developing video materials to be used in social media and website,
• Prepare templates for Microsoft application programs such as Word and Power-Point,
• Obtain approval of concept by submitting rough layouts,
• Take photography during events and edit them using photo-editing softwares.
• Assist Communication department staff on daily activities,
[…]

By |August 17th, 2017|News|Comments Off on Vacancy Announcement: Multimedia Intern

PROJECT OFFICER (F/M) 100%, Based in Prishtina, Kosovo.

Management Development Associates (MDA) is a consulting company based in Kosovo.

As per January 2017, pending SDC approval, we are seeking for a result-oriented – PROJECT OFFICER (F/M) 100%.

Enhancing Youth Employment – EYE project Phase 2.

The Enhancing Youth Employment (EYE) is a Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) project implemented by Helvetas and MDA. The project supports to increase the employment opportunities of young women and men going out from schools and universities by facilitating their transition from school to work. The project applies the market systems development (MSD) approach and will be working with public and private sectors, in education, media and matching labour supply and demand. […]

By |November 18th, 2016|News|Comments Off on PROJECT OFFICER (F/M) 100%, Based in Prishtina, Kosovo.

Gara Studentore për Dizajn

Gara Studentore për Dizajn është garë dizajni e hapur si për dizajnet konceptuale, ashtu edhe për dizajnet e realizuara. Gara Studentore për Dizajn i mirëpret studentët që ta ushtrojnë kreativitetin e tyre pa kufizime dhe ta demonstrojnë origjinalitetin e tyre përmes kësaj thirrjeje të hapur për regjistrime. Projektet do të vlerësohen duke u bazuar në shkallën e inovacionit, mundësinë e plasimit në treg dhe kriteret mjedisore. […]

By |September 22nd, 2016|News|Comments Off on Gara Studentore për Dizajn

Sistemi Informativ për Menaxhim të Shërbimeve të Karrierës

Sistemi Informativ për Menaxhim të Shërbimeve të Karrierës (SIMSHK) është një software për përdorim të mbrendshëm nga Qendrat e Zhvillimit të Karrierës (QZhK) dhe mund të adaptohet lehtë nga të gjitha institucionet e arsimit të lartë (IAL) që kanë në funksion një QZhK .
[…]

By |June 24th, 2016|News|Comments Off on Sistemi Informativ për Menaxhim të Shërbimeve të Karrierës

Tryezë për akcizën në produktet e duhan

Sot në Gjilan, Komisioni për Buxhet dhe Financa i Kuvendit të Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me Institutin Demokratik të Kosovës (KDI-në) dhe MDA ka organizuar tryezën e diskutimit lidhur me akcizën në produktet e duhanit dhe revitalizimin e industrisë së duhanit në Republikën e Kosovës. Në këtë tryezë po prezantohet hulumtimi parlamentar lidhur me këtë çështje, i përkrahur nga KDI dhe i përgatitur nga MDA. […]

By |May 26th, 2016|News|Comments Off on Tryezë për akcizën në produktet e duhan

Kur fëmijëve u kthehet buzëqeshja

Ekzistojnë pak shembuj tek ne, që organizojnë evente me fëmijët me sindromin Down, por në kuadër të programit “Përgjegjësia Sociale e Korporatave (CSR)”, MDA që nga viti 2012 ka realizuar dhjetra aktivitete të ndryshme me fëmijët e Down Syndrome Kosova dhe SOS Fshatrave të Fëmijëve. Vetëm në vitin që po e lëmë pas, janë realizuar mbi 20 aktivitete argëtuese dhe edukative për këta fëmijë. Arsyeja kryesore që është ndërmarrë kjo nismë është neglizhenca e komunitetit ndaj këtyre fëmijëve. […]

By |January 21st, 2016|News|Comments Off on Kur fëmijëve u kthehet buzëqeshja

Fondacioni MDA fiton projektin e BE-së për bashkëpunimin ndërkufitar Kosovë-Mali i Zi

Turizmi rural i Kosovës dhe i Malit të Zi pritet të zhvillohen tutje në saje të projektit “Revitalizimi i komuniteteve lokale për zhvillimin e turizmit dhe rinisë”, financuar nga Bashkimi Evropian, si pjesë e programit për bashkëpunimin ndërkufitar Kosovë-Mali i Zi. […]

By |December 27th, 2015|News|Comments Off on Fondacioni MDA fiton projektin e BE-së për bashkëpunimin ndërkufitar Kosovë-Mali i Zi

MDA – partner i besueshëm në fushën e hulumtimeve

Hamit Qeriqi, ekspert i hulumtimeve në MDA

Të hulumtosh tregun ka tepër rëndësi për të qenë i suksesshëm në zhvillimin e idesë, shërbimeve apo produkteve. Një biznes nuk mund të jetë i suksesshëm nëse nuk ka informacione të bollshme dhe të besueshme për nevojat e klientëve, për konkurrentët dhe industrinë e tij. Hulumtimi i tregut ndihmon gjithashtu në zvogëlimin e rrezikut të një biznesi, në identifikimin e hershëm të problemeve ekzistuese apo atyre që mund të paraqiten ndërkohë, si dhe në përmirësimin e performancës karshi konkurrentëve. […]

By |December 25th, 2015|News|Comments Off on MDA – partner i besueshëm në fushën e hulumtimeve

Letër nga Drejtori Ekzekutiv, Rinor Gjonbalaj

Vështirë të besohet se viti 2015 ka kaluar kaq shpejt dhe ja ku jam duke shkruajtur këtë letër për t’iu uruar festat e fundvitit. Duke pasur parasysh që ky vit po përmbyllet dhe para se të shkojmë në pushim,  është një kohë ideale të reflektojmë për vitin që po e lëmë pas dhe të shikojmë përpara se çfarë do të na sjellë viti 2016. […]

By |December 24th, 2015|News|Comments Off on Letër nga Drejtori Ekzekutiv, Rinor Gjonbalaj