Edicioni i tretë i garës studentore për dizajn i mirëpret studentët në fushën e arkitekturës, dizajnit të interierit, dizajnit të integruar dhe teknologjisë së drurit, të regjistruar në Kosovë që t’a ushtrojnë kreativitetin e tyre dhe të vijnë me një projekt ideor për mënyra të reja të përpunimit të drurit. Gara studentore për dizajn organizohet në kuadër të Konventës së industrisë së Drurit 2018.

Lloji i objektit prej drurit nuk është i përcaktuar, ai mund të varijoj qoftë prej dizajnimit të orendive deri tek objektet në minaturë. 

Çmimet: Vendi i parë 500 EUR | Vendi i dytë 300 EUR | Vendi i tretë 200 EUR

Të gjithë finalistëve të tjerë do t’ju ndahen certifikata të pjesëmarrjes dhe dizajnet e tyre do të publikohen në katalogun zyrtar të garës studentore të dizajnit.

Projektet do të vlerësohen në bazë të formës së vlerësimit të mëposhtme ku:
• Shkalla e realizimit vlen 50%
• Inovacioni vlen 30% dhe
• Dizajni vlen 20%.

Kriteret e Aplikimit

 • Kandidatët e interesuar në Garën Studentore të Dizajnit duhet të plotësojnë dhe dorëzojnë aplikacionin e mëposhtëm.
 • Së bashku me formularin e aplikacionit të tyre, kandidatët duhet të dorëzojnë:
  • Një figurë 3D (Render) me rezolucion të lartë me dimensione 3600 x 3600 piksela të ruajtur si dosje JPEG, ku prapavija preferohet të jetë e bardhë.
  • 4 nivele të ngritura (elevacione) me prapavijë transparente duke përfshirë dimensione të përafërta. Çdo nivel i ngritur duhet të paraqitet në një faqe të veçantë A4 me këtë renditje: Ballore, E Pasme, Ana e Djathtë, dhe Ana e Majtë, të ruajtura si një dosje e vetme PDF. Rezolucioni i niveleve të ngritura duhet të jetë së paku 300 dpi.

Afati për aplikim: 30 nëntor 2018

Rregullat

 • Kjo është një garë anonime dhe numri i regjistrimit është i vetmi mjet i identifikimit.
 • Pjesëmarrja bëhet në baza individuale dhe studentëve ju lejohet të dorëzojnë vetëm një dizajn për këtë garë.
 • Dizajni duhet të jetë punë origjinale e studentit, i cili do të njihet si dizajnues i vetëm përgjatë periudhës së zhvillimit të garës.
 • Pjesëmarrësve ju mbesin të drejtat e autorit të dizajnëve. MDA-ja rezervon të drejtën e publikimit të projekteve sipas nevojës.
 • Pjesëmarrësit marrin përsipër pranimin e këtyre rregullave.
 • Pjesëmarrësit do të diskualifikohen nëse ndonjë nga rregullat e garës nuk përfillën.

Për çdo pyetje ju lutem na kontaktoni në [email protected]

Forma e aplikimit