News

­

Mekanizmat raportues nxitës për të rinjtë në denoncimin e rasteve të trafikimit

16 Prill 2021

Mbi 400 të rinj, pjesë e shkollave nëntëvjeçare dhe të mesme në zonat e Fushë-Arrëzit dhe Matit, kanë qenë pjesë e fushatës së vazhdueshme të ndërgjegjësimit kundër trafikimit të qenieve njerëzore të ndërrmarrë nga UNICEF – Albania në bashkëpunim me Management and Development Associates (MDA).

Psikologët në këto shkolla kanë veçuar rëndësinë e […]

MDA përfundon me sukses implementimin e projektit me GIZ-Youth, Employment & Skills dhe MKRS.

MDA pe?rfundon me sukses implementimin e projektit me GIZ-Youth, Employment & Skills dhe MKRS. MDA ka zhvilluar trajnime dhe sesione intensive te? mentorimit lidhur me Menaxhimin e Ciklit te? Projektit dhe shkrimin e Projekt-Propozimeve pe?r ane?tare?t OJQ-ve Rinore.

Pe?rvec? trajnimeve, trajnere?t e MDAs, Hamit Qeriqi dhe Driton Dalipi, kane? zhvilluar edhe nje? manual te? detajuar i […]

MDA në bashkpunim me UNICEF Albania publikojnë video spotet vetëdijesuese në kuadër të trafikimit të qenjëve njerzore.

#StopHumantrafficking #EndHumanTrafficking #unicefalbania
Spot sensibilizues dhe informues mbi trafikimin e qenieve njerëzore janë krijuar në bashkëpunim të MDA dhe Unicef Albania.
Shërbimet mbështetëse që ofrohen për të mbijetuarit e traifikimit mundësojnë një process riintegrimi ekonomik dhe këshillim psiko-social si dhe përfshirjen e tyre në rrjedhën normale të jetës.

Keto spote sensibilizuese dhe informuese janë prodhuar dhe transmetohen në […]

Me krenari ju njoftojmë se MDA-ja dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë kanë vendosur ta zgjasin bashkëpunimin mes tyre.

Me krenari ju njoftojmë se MDA-ja dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë kanë vendosur ta zgjasin bashkëpunimin mes tyre. MDA-ja e filloi zbatimin e projektit Shtëpia e Evropës në janar 2018 duke synuar rritjen e nivelit të informimit dhe vetëdijesimit publik të popullatës shqiptare rreth Bashkimit Evropian dhe politikave e programeve të tij, rreth ndikimit […]

Historitë e Pathëna – konkurset kombëtare të organizuara nga UNICEF në Shqipëri dhe MDA për fotografinë dhe historinë e shkurtër më të mirë

UNICEF Albania ka shpallur 2 konkurse: konkursin e fotografisë dhe konkursin e shkrimit të shkurtër për të gjithë shqiptarët që jetojnë brenda dhe jashtë vendit, me titull “Histori të pathëna”, duke u përqëndruar në ndërgjegjësimin mbi trafikimin e qenieve njerëzore. Të dy konkurset janë të hapur vetëm për persona jo profesionistë.

Për më shumë informacion […]

UNICEF dhe MDA fillojnë fushatën e drejtpërdrejtë dhe në terren të ndërgjegjësimit dhe informimit mbi trafikimin e qënieve njerëzore në Dibër, Shkodër, Kukës dhe Tiranë

23 Dhejtor

“Martesa në moshë të hershme nuk është trafikim. Vajzat martohen me shkesi në qytetin tonë me burra më të mëdhenj në moshë me të cilat familja ka rënë dakord. Unë sot u çudita kur mësova se kjo formë martese quhet trafikim” shprehet K.K, nxënëse në shkollën e mesme të Peshkopisë.

UNICEF […]

Vacancy Announcement – Head of Project Development Division

1. Position
:  Head of Project Development Division   – 

Deadline – 04.12.2020

Place of Performance
: Prishtina

Contract Duration
: 1 Year, with possibility of extension

Starting Date
: ASAP, maximum 7 days

 

GENERAL FUNCTIONS

Duties and Responsibilities:  

• Responsible for oversight of the timely delivery of final project proposals from unit members
• Delegate workflow to unit members and ensure timely delivery of all proposals
• […]

National Awareness Campaigns on EU Integration Priorities in Albania

Client: Delegation of the European Union to Albania
December 2016 – Ongoing (June 2018)

 

MDA is currently implementing the National Awareness Campaigns on EU Integration priorities in Albania. The team
is responsible for designing campaigns on the topics of human rights, transparency, environment, cultural heritage,
road safety and food safety by promoting EU standards and showcasing the contribution of […]

Gara Studentore për Dizajn – Edicion i katërt

Edicioni i katërt i garës studentore për dizajn i mirëpret studentët në fushën e arkitekturës, dizajnit të interierit, dizajnit të integruar dhe teknologjisë së drurit, të regjistruar në Kosovë që t’a ushtrojnë kreativitetin e tyre dhe të vijnë me një projekt ideor për mënyra të reja të përpunimit të drurit. Gara studentore për dizajn organizohet në kuadër të Konventës së industrisë së Drurit e cila mbahet me 15 tetor 2019 ne Emerald Hotel.

Gara ka për qëllime jetësimin e dizajnave inovative në industrinë e drurit për prodhim të gjerë industrialë për shfrytëzim nga publiku.

[…]

Vacancy Announcement – Project Development Intern

The MDA Project Development Internship Program

MDA is seeking highly motivated individuals for the Project Development Intern position.

The MDA Project Development Internship program is designed with your career and professional development in mind. Through this program, you will experience what it is like to work in a professional consulting firm, understand our culture and how we can help you shape your future.
Bring us your ideas and energy. Apply now for an enriching internship experience and be inspired by working with a talented team for successful clients.

[…]