Lajme & Ngjarje

­

March 2021

Me krenari ju njoftojmë se MDA-ja dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë kanë vendosur ta zgjasin bashkëpunimin mes tyre.

Me krenari ju njoftojmë se MDA-ja dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë kanë vendosur ta zgjasin bashkëpunimin mes tyre. MDA-ja e filloi zbatimin e projektit Shtëpia e Evropës në janar 2018 duke synuar rritjen e nivelit të informimit dhe vetëdijesimit publik të popullatës shqiptare rreth Bashkimit Evropian dhe politikave e programeve të tij, rreth ndikimit të tyre në jetën e përditshme të qytetarëve, rreth procesit të anëtarësimit dhe rreth anëtarësisë në BE.
Në vitin 2020, zbatimi i projektit ndryshoi sepse përfshiu një periudhë rehabilitimi pas tërmetit dhe u ndikua nga pandemia Covid-19. Sidoqoftë, ekipi ynë arriti të përshtatet me shpejtësi me rrethanat e reja të krijuara dhe produktet tona të komunikimit u vlerësuan me dy çmime rajonale.
Gjatë vitit 2021, projekti planifikon të vazhdojë zbatimin e fushatës Evropa është Këtu, e cila u konsiderua si sukses madhor gjatë vitit 2020.
U jemi shumë falënderues anëtarëve të ekipit tonë themelor të ekspertëve kyç dhe jo kyç, ekipit tonë mbështetës, ekspertëve tanë afatshkurtër, dhe nënkontraktorëve tanë.

February 2021

Historitë e Pathëna – konkurset kombëtare të organizuara nga UNICEF në Shqipëri dhe MDA për fotografinë dhe historinë e shkurtër më të mirë

UNICEF Albania ka shpallur 2 konkurse: konkursin e fotografisë dhe konkursin e shkrimit të shkurtër për të gjithë shqiptarët që jetojnë brenda dhe jashtë vendit, me titull “Histori të pathëna”, duke u përqëndruar në ndërgjegjësimin mbi trafikimin e qenieve njerëzore. Të dy konkurset janë të hapur vetëm për persona jo profesionistë.

Për më shumë informacion kliko me poshtë:

“Histori të pathëna” Konkurs Kombëtar i fotografisë (unicef.org)
“Histori të pathëna” Konkurs Kombëtar i shkrimeve të shkurtra (unicef.org)

UNICEF dhe MDA fillojnë fushatën e drejtpërdrejtë dhe në terren të ndërgjegjësimit dhe informimit mbi trafikimin e qënieve njerëzore në Dibër, Shkodër, Kukës dhe Tiranë

23 Dhejtor

“Martesa në moshë të hershme nuk është trafikim. Vajzat martohen me shkesi në qytetin tonë me burra më të mëdhenj në moshë me të cilat familja ka rënë dakord. Unë sot u çudita kur mësova se kjo formë martese quhet trafikim” shprehet K.K, nxënëse në shkollën e mesme të Peshkopisë.

UNICEF Albania, ka nisur një fushatë ndërgjegjësimi dhe informimi kundër trafikimit të qënieve njerëzore jo vetëm në Dibër, por edhe në Shkodër, Kukës, dhe Tiranë. Kjo fushatë ka marrë shtysën dhe është orientuar nëpërmjet studimit të kryer nga UNICEF, i cili hedh dritë për herë të parë mbi nivelin e njohurive, sjelljes dhe praktikave të të rinjve shqiptarë ndaj trafikimit të qenieve njerëzore në katër rajonet e sipër përmendura. Gjithashtu, ky studim përpiqet të identifikojë kanalet e komunikimit që përdoren më gjerësisht nga ana e tyre për të mësuar më shumë mbi çështjet sociale përfshi dhe trafikimin.
UNICEF në bashkëpunim me MDA ka zhvilluar gjatë këtij muaji 7 sesione me 130 pjesëmarrës në të katër rajonet e përfshira. Dhjetra të rinj, prindër, mësuesë, psikologë, përfaqësues të njësive për mbrojtjen e fëmijëve dhe përfaqësues të drejtorive arsimore, kanë qenë pjesë e këtyre takimeve ku është diskutuar mbi format e trafikimit, mbi rëndësinë që ka referimi dhe denoncimi pranë institucioneve përgjegjëse.

Nxënësi A.B., nga shkolla nëntë-vjeçare Hillary Clinton në Kamëz, tha se nuk quhej trafikim nëse bëhej nga familjarët apo prindërit për shkak të nevojave ekonomike. 13 vjeçari, beson se të punosh për të ndihmuar familjen nuk do të thotë të jesh i trafikuar.

Punonjësja e Njësisë për mbrojtjen e fëmijëve në Paskuqan tha se gjatë punës së saj hasej me fëmijë që lypnin, raste këto që kryheshin nga vetë familjarët për shkak të varfërisë.

Kjo fushatë ndërgjegjësimi dhe informimi do të vijojë deri në qershor të vitit 2021 me qëllimin e ndërgjegjësimit dhe informimit të sa më shumë të rinjve dhe ndryshimin e veprimit dhe sjelljes së tyre ndaj këtij fenomeni.

November 2020

Vacancy Announcement – Head of Project Development Division

1. Position :  Head of Project Development Division   – 

Deadline – 04.12.2020

Place of Performance : Prishtina
Contract Duration : 1 Year, with possibility of extension
Starting Date : ASAP, maximum 7 days

 

GENERAL FUNCTIONS

Duties and Responsibilities:  

• Responsible for oversight of the timely delivery of final project proposals from unit members
• Delegate workflow to unit members and ensure timely delivery of all proposals
• Provide unit members with direct capacity building on project planning and writing skills
• Plan and write project proposals for potential projects for all divisions of MDA
a) Read through RFPs and identify key information
b) Create an outline of the proposed methodology
c) Design project activities and a project timeline for implementation
d) Write full technical proposal
e) Project Budgeting
• Act as primary liaison between the unit members and upper management
• Maintain professional communication with clients
• Perform other duties as assigned by upper management.

ESSENTIAL REQUIREMENTS

Requirements

  • MBA or MA is desired.
  • BA or BS is required.
  • Must have direct experience developing winning donor-funded project proposals.
  • Previous management experience
  • Excellent knowledge of the English and Albanian languages, knowledge of the Serbian language is a plus.
  • Excellent writing skills in English and Albanian languages, ability to write in the Serbian language a plus.
  • Delegate the workload of the team; provide managerial oversight of final deliverables, and capacity build for the continual development of unit members.
  • Ability to work in a time-pressured environment and manage the development and delivery of multiple proposals in a given timeframe
  • Innovative and creative.
  • Must have minimum 4 years of relevant experience.

Interested candidates should submit their CV along with their motivation letter, diploma and relevant certifications via e-mail to [email protected] Short-listed candidates will be contacted for a test and interview.

October 2020

National Awareness Campaigns on EU Integration Priorities in Albania

Client: Delegation of the European Union to Albania
December 2016 – Ongoing (June 2018)

 

MDA is currently implementing the National Awareness Campaigns on EU Integration priorities in Albania. The team
is responsible for designing campaigns on the topics of human rights, transparency, environment, cultural heritage,
road safety and food safety by promoting EU standards and showcasing the contribution of the EU in Albania
within these themes through IPA financial assistance. A provides: campaign management, AV production, design
services, printing services, media buying, social media management, event organization, and professional photography.

November 2017

Gara Studentore për Dizajn – Edicion i katërt

Edicioni i katërt i garës studentore për dizajn i mirëpret studentët në fushën e arkitekturës, dizajnit të interierit, dizajnit të integruar dhe teknologjisë së drurit, të regjistruar në Kosovë që t’a ushtrojnë kreativitetin e tyre dhe të vijnë me një projekt ideor për mënyra të reja të përpunimit të drurit. Gara studentore për dizajn organizohet në kuadër të Konventës së industrisë së Drurit e cila mbahet me 15 tetor 2019 ne Emerald Hotel.

Gara ka për qëllime jetësimin e dizajnave inovative në industrinë e drurit për prodhim të gjerë industrialë për shfrytëzim nga publiku.

(more…)

September 2017

Vacancy Announcement – Project Development Intern

The MDA Project Development Internship Program

MDA is seeking highly motivated individuals for the Project Development Intern position.

The MDA Project Development Internship program is designed with your career and professional development in mind. Through this program, you will experience what it is like to work in a professional consulting firm, understand our culture and how we can help you shape your future.
Bring us your ideas and energy. Apply now for an enriching internship experience and be inspired by working with a talented team for successful clients.

(more…)

Vacancy Announcement – Project Development Officer

Position : Project Development Officer (1 position)
Place of Performance : Prishtina
Contract Duration : 1 Year, with possibility of extension

GENERAL FUNCTIONS

 Duties and Responsibilities:  

• Plan and write project proposals for potential projects for all divisions of MDA
a. Read through Request for Proposals (RFPs) and Terms of References (TORs) and identify key information
b. Create an outline of the proposed methodology
c. Design project activities and a project timeline for implementation
d. Write full technical proposal
e. Project Budgeting
f. Oversee the addition of technical aspects to each proposal
g. Responsible for printing, binding, and delivering each proposal on time

(more…)

August 2017

KOMUNIKATË PËR MEDIA

HIDHET POSHTË AKTAKUZA NDAJ LUAN DALIPIT
Gjykata e Apelit e Kosovës konstaton se pretendimet ndaj Luan Dalipit ishin të pabazuara

Njoftojmë publikun se Gjykata e Apelit të Kosovës nxori aktvendimin e prerë me të cilin hedh poshtë si të pabazuar në tërësi dhe para fillimit të shqyrtimit kryesor gjyqësor aktakuzën e Prokurorisë ndaj Zt. Luan Dalipi, për supozimin “keqpërdorim të pozitës zyrtare”.

Aktvendimi i Gjykatës së Apelit citon konstatimet e institucionit relevant të Bashkimit Evropian ‘OLAF’ se “hetimi nuk ka gjetur ndonjë provë ndaj MDA-së për parregullsi të cilat kanë ndikuar mbi interesat financiare apo interesat e Bashkimit Evropian, e që tregon se vet Bashkimi Evropian mjetet e të cilit janë dyshuar se janë keqpërdorur nuk e ndien veten të dëmtuar.” Këtë e kishte konstatuar edhe vetë OLAF qysh në korrik 2016.

(more…)

November 2016

PROJECT OFFICER (F/M) 100%, Based in Prishtina, Kosovo.

Management Development Associates (MDA) is a consulting company based in Kosovo.

As per January 2017, pending SDC approval, we are seeking for a result-oriented – PROJECT OFFICER (F/M) 100%.

Enhancing Youth Employment – EYE project Phase 2.

The Enhancing Youth Employment (EYE) is a Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) project implemented by Helvetas and MDA. The project supports to increase the employment opportunities of young women and men going out from schools and universities by facilitating their transition from school to work. The project applies the market systems development (MSD) approach and will be working with public and private sectors, in education, media and matching labour supply and demand. (more…)

September 2016

Gara Studentore për Dizajn

Gara Studentore për Dizajn është garë dizajni e hapur si për dizajnet konceptuale, ashtu edhe për dizajnet e realizuara. Gara Studentore për Dizajn i mirëpret studentët që ta ushtrojnë kreativitetin e tyre pa kufizime dhe ta demonstrojnë origjinalitetin e tyre përmes kësaj thirrjeje të hapur për regjistrime. Projektet do të vlerësohen duke u bazuar në shkallën e inovacionit, mundësinë e plasimit në treg dhe kriteret mjedisore. (more…)

June 2016

Sistemi Informativ për Menaxhim të Shërbimeve të Karrierës

Sistemi Informativ për Menaxhim të Shërbimeve të Karrierës (SIMSHK) është një software për përdorim të mbrendshëm nga Qendrat e Zhvillimit të Karrierës (QZhK) dhe mund të adaptohet lehtë nga të gjitha institucionet e arsimit të lartë (IAL) që kanë në funksion një QZhK .
(more…)